Nieuws
//= ($news_layout === 'grid') ? ' active' : '' ?> //= ($news_layout === 'list') ? ' active' : '' ?>-
Nagenoeg geen residu op Nederlands voedsel
Het is onwaarschijnlijk dat residuen in voedsel in 2019 hebben geleid tot een risico voor de volksgezondheid. Dat schrijft » Lees Verder...
-
Alle hens aan dek voor Nederlandse fruittelers
Fruittelers door heel het land zijn afgelopen nacht, en sommige al twee nachten, in touw vanwege de nachtvorst. De » Lees Verder...
-
Franse en Italiaanse telers vrezen voor fruitoogst
Niet alleen in Nederland is sprake van lage nachttemperaturen en koud bloeiweer. Uit heel Europa komen berichten dat (steen)fruit » Lees Verder...
-
Aanbod online spuitlicentie verlengingsmogelijkheden uitgebreid
Voor fruittelers is er een nieuwe mogelijkheid om online verlengingsbijeenkomsten voor spuitlicentie en knaagdierbeheersing (KBA) te volgen. Sinds vandaag » Lees Verder...
-
Dominiak Wozniak nieuwe voorzitter World Apple and Pear Association
De World Apple and Pear Association (WAPA) heeft Dominiak Wozniak van de Poolse belangenorganisatie voor laagstamfruit voor de komende » Lees Verder...
-
Tweeverdieners en jonge alleenstaanden eten meer groenten en fruit
Nederlandse kochten in 2020 9 procent meer groenten en fruit ten opzichte van het jaar daarvoor. Met name tweeverdieners » Lees Verder...
-
Groente- en fruitconsumptie vermindert kans op diabetes en hart- en vaatziekten
Het dagelijks nuttigen van groenten en fruit vergroot de weerstand van gezonde mensen tegen diabetes en hart- en vaatziekten. » Lees Verder...
-
Nieuwe rodebessenrassen
Het Schotse James Hutton Limited en The Greenery breiden hun samenwerking uit met een veredelingsprogramma voor rode bessen. Beide » Lees Verder...
-
Biologisch in de lift
Consumenten kochten het afgelopen jaar vaker biologische levensmiddelen. Het merendeel van die aankopen vindt nog steeds plaats in de » Lees Verder...