Als fruitteler ben je gewend om flexibel te zijn en om te gaan met vele uitdagingen. Of het nu gaat om de weersomstandigheden, de beschikbaarheid van voldoende personeel of de eisen die markt en maatschappij stellen aan lekker en gezond fruit, er is altijd wel iets dat jouw aandacht vraagt. Met het huidige beleid, met name rond gewasbescherming, hoort de NFO dat fruittelers zich hardop afvragen of de verduurzamingsopgave die vanuit politiek en maatschappij op de sector afkomt nog wel hand in hand kan gaan met een goed verdienmodel.

Laat je inspireren door het kijkje in de keuken bij het EiLokaal, waarbij eigenaar Stijn Peeters je zal vertellen welke stappen hij heeft gezet om zijn bedrijf op een financieel gezonde wijze te verduurzamen en toekomstbestendig te maken. We gaan in op de risico’s en hoe deze te beperken en Stijn deelt hoe hij zelf omgaat met het soms wat negatieve sentiment over de sector.

Vervolgens gaan we een hapje eten en gaan we onder begeleiding van Emile Langerak van de Ondernemerschap Academy met elkaar in gesprek aan de hand van enkele prikkelende stellingen m.b.t. verduurzaming van bekenden uit de fruitteelt sector met ieder hun eigen visie. In de avond delen we de ervaringen uit de praktijk om met én van elkaar te leren om je Fruitteeltbedrijf verder te verduurzamen met een duurzaam verdienmodel zodat het mes aan twee kanten snijdt!

Kortom: deze bijeenkomst mag je niet missen! Klik hier voor het complete programma en om je aan te melden.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 22 augustus 2024 - 16:35