Heeft u statushouders aan het werk op uw bedrijf of heeft u plannen om dat te gaan doen? Check dan of u in aanmerking komt voor de subsidieregeling ‘Ondersteuning werkgevers inzet statushouders’. Deze subsidieregeling biedt u als werkgever een financiële tegemoetkoming voor de extra begeleiding van statushouders op de werkvloer, gericht op het verkleinen van taal- en cultuurverschillen.

De overheid vindt het belangrijk dat statushouders goede begeleiding krijgen op de werkvloer. Als zij gaan werken, leren ze sneller de Nederlandse taal en cultuur en op die manier worden ze sneller onderdeel van de Nederlandse samenleving. Daarnaast helpen statushouders om de krapte op de arbeidsmarkt te verminderen.

Subsidievoorwaarden

De subsidieregeling ‘Ondersteuning werkgevers inzet statushouders’ biedt u als werkgever een financieel steuntje in de rug voor de benodigde extra begeleiding van statushouders en geeft u daarmee de mogelijkheid om deze groep werknemers duurzaam in te zetten.

Voor de subsidie gelden een aantal voorwaarden. Zo moet u als werkgever de individuele begeleiding organiseren en een activiteitenplan opstellen. In dit plan staat hoe de begeleiding wordt vormgegeven, hoe de cultuur wordt bijgebracht en op welke manier de Nederlandse taal en vaktaal op de werkvloer wordt geleerd. Ook geeft u aan voor welke statushouder(s) de subsidie zal worden gebruikt en moet u de statushouder(s) na het verstrekken van de subsidie een (leer-) arbeidsovereenkomst aanbieden voor minimaal 20 uur per week (voor de duur van minimaal één jaar).

Aanvragen subsidie

De subsidie kunt u aanvragen van 2 september 9.00 uur tot 30 september 23.59 uur. De subsidie is voor maximaal vier statushouder, voor een maximaal bedrag van € 24.000,-. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Aanvulling op bestaande ondersteuning

De subsidieregeling is een aanvulling op de bestaande (financiële) ondersteuning die werkgevers kunnen krijgen bij onder andere werving en selectie, opleiding en begeleiding van werkzoekenden. Op de speciale themapagina ‘Aan de slag met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt’ van de Werkgeverslijn Land- en Tuinbouw leest u meer over deze ondersteuning.

Bron: Werkgeverslijn Land- en Tuinbouw