Fruittelers in de provincies Utrecht en Overijssel die duurzaam werken en hun ervaring en kennis willen delen, kunnen aanspraak maken op een GLB-projectsubsidie Demonstratiebedrijven. De provincie Utrecht stelt ruim 900.000 euro aan subsidie beschikbaar, de provincie Overijssel ruim 700.000 euro.

De regeling, die op 3 juli is opengegaan en sluit op 30 september, is bedoeld voor bedrijven die zich ontwikkelen in de richting van een toekomstbestendige, duurzame en natuurinclusieve landbouw. Deze bedrijven kunnen demonstratiebedrijf worden, om kennis over te dragen aan collega’s en hen te inspireren om te verduurzamen en stappen te zetten richting een natuurinclusieve landbouw. U kunt er als ondernemer ook voor kiezen om samen met collega’s een demonstratiebedrijf te worden. De provincie Overijssel stelt als specifieke eis dat minimaal drie agrariërs deelnemen aan een activiteit.

Voorwaarden

Bedrijven die subsidie willen aanvragen, moeten aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Zij dienen gekwalificeerde en opgeleide personen in dienst te hebben, die ze inzetten voor de kennisoverdracht.
  • Wanneer u subsidie ontvangt voor een project, moet u informatie over dit project delen. Bijvoorbeeld via het aanleveren van een samenvatting of verslag.
  • De demonstratie-activiteiten dragen bij aan specifieke doelen. Dan gaat het bijvoorbeeld om het creëren van duurzame verdienmodellen in de landbouw, een efficiënt beheer van natuurlijke hulpbronnen en bescherming van de biodiversiteit.

Meer informatie

Meer informatie over de regeling en de specifieke voorwaarden vindt u hier.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 16 juli 2024 - 16:30