Naast de inzameling van lege cans gewasverzorgingsproducten en resten gewasbeschermingsmiddelen start de STORL met de inzameling van gebruikte druppelslangen. Zowel druppelslangen uit de fruitteelt als driptape dat in de landbouw wordt gebruikt, vallen binnen de regeling.

Voor nu gaat het nog om een pilot. STORL werkt hiervoor samen met de Renewit Group. De vijf grootste leveranciers en importeurs van driptape in Nederland – Orbia/Netafim, VGB Watertechniek, Jean Heijbroek, Broere irrigatie en Stadex – ondersteunen de pilot volledig. Door de inzameling via één centraal en onafhankelijk loket bij STORL te organiseren, kunnen telers hun gebruikte druppleslangen efficiënt en gemakkelijk inleveren voor recycling. Dit verlaagt niet alleen de afvoerkosten, maar draagt ook bij aan een duurzamer en milieuvriendelijker verwerkingsproces. Door het materiaal te shredderen en te wassen, kan het worden hergebruikt als grondstof, wat bijdraagt aan een circulaire economie.

STORL als centraal aanmeldloket
STORL neemt de leiding in deze pilot als centraal aanmeldloket. Telers kunnen via hun Mijn STORL-account eenvoudig aangeven hoeveel druppelslang ze willen afvoeren. De Renewit Group in Lelystad verzorgt de logistiek en verwerking. De kosten die aan het ophalen verbonden zijn bedragen € 375,- exclusief btw per 10 m³, gebaseerd op levering op de vrachtauto.

 

Ga naar storl.nl voor de precieze voorwaarden en aanmelden.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 12 september 2024 - 16:09