Het toonaangevende Amerikaanse magazine ‘Good Fruit Grower’ besteedde onlangs uitgebreid aandacht aan het bezoek van een Nederlandse fruitdelegatie aan de fruitsector in de Amerikaanse staat Washington.

Journaliste Kate Prengaman geeft in haar verslag aan dat duidelijk werd dat er – naast verschillen – ook duidelijk overeenkomsten zijn tussen de Nederlandse fruitsector en de sector in Washington. Bijvoorbeeld als het gaat om stijgende arbeidskosten en de opmars van technologie. In beide landen aarzelen telers om als eerste aan de slag te gaan met een nieuwe technologie, terwijl deze pioniers wel nodig zijn om als sector verder te komen.

In het artikel op de website van ‘Good Fruit Grower’ is ook veel aandacht voor de gripper die de WUR ontwikkelt voor het oogsten van peren

Lees hier het hele verhaal op de website van het Amerikaanse magazine.

Nederlandse fruittelers, teeltadviseurs en vertegenwoordigers van techniekbedrijven reisden in juli – samen met afgevaardigden van WUR, FME, NLWorks en de Nederlandse ambassade in de VS – af naar de VS. Het doel van de reis, die onderdeel was van het internationale samenwerkingsprogramma “Orchard of the Future”, was om kennis- en ervaring uit te wisselen en om kansen voor samenwerking rond innovatie in kaart te brengen. Ook de NFO is partner in dit programma, dat is gericht op het introduceren van nieuwe technologie voor toepassing in boomgaarden.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 3 oktober 2024 - 16:35