Nederlandse fruittelers, teeltadviseurs en vertegenwoordigers van techniekbedrijven brachten van 7 tot en met 14 juli – samen met afgevaardigden van WUR, FME, NLWorks en de Nederlandse ambassade in de VS – een bezoek aan de fruitsector in de Amerikaanse staat Washington. Het doel van de reis was om kennis- en ervaring uit te wisselen en om kansen voor samenwerking rond innovatie in kaart te brengen.

Het bezoek was onderdeel van het internationale samenwerkingsprogramma “Orchard of the Future”,dat is gericht op het introduceren van nieuwe technologie voor toepassing in boomgaarden. Ook de NFO is partner in dit programma.

Washington State kenmerkt zich door professionele teeltbedrijven die kwalitatief goed fruit produceren. De belangrijkste teeltgebieden zijn de Yakima Valley en de Wanatchee Valley. De deelnemers bezochten in deze gebieden verschillende appel-, peren- en kersenboomgaarden, een pakstation voor kersen en de Proeftuin van de Washington State University. Zij maakten kennis met het werk van de Washington Tree Fruit Research Commission én met onderzoekers en bedrijven die bezig zijn met technologieontwikkeling.  Ook was er aandacht voor verschillende rassen, het beschermen van fruit tegen zonnebrand, 2D-teeltsystemen en de beheersing van ziekten en plagen.

Binnenkort leest u in het vakblad Fruitteelt meer over deze bijzondere reis.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 23 juli 2024 - 16:35