Op 5 november a.s. start op de Fruit Tech Campus de module Ondernemerschap van de vakopleiding Fruitteelt en Ondernemen. Deze module, die als losse opleiding gevolgd kan worden, richt zich volledig op het worden van een succesvolle fruitteeltondernemer.

Als deelnemer ontwikkel je jouw ondernemersprofiel en bedrijfsidentiteit. Door een analyse van jouw bedrijf binnen de fruitketen leer je de relevante markten en trends te begrijpen. Het optimaliseren van bedrijfsprocessen met behulp van Lean-managementtechnieken is een belangrijk onderdeel van het programma.

Daarnaast ligt de focus op marktgerichte rassenkeuze en het gebruik van data-analyse om strategische beslissingen te nemen. Je werkt aan je eigen teeltstrategie en ondernemersplan, waarmee je in staat bent een duurzaam en winstgevend fruitteeltbedrijf op te zetten. De opleiding wordt afgesloten met een ondernemersdag, waar je jouw plannen presenteert aan een deskundig panel.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan en start op 5 november. Deelname kost € 2.850,-. Via Colland is een tegemoetkoming mogelijk van maximaal 85%.
De opleiding staat onder leiding van topprofessionals van onder andere de Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) en Fruitconsult van Proeftuin Randwijk. Meld je snel aan via de website van de Fruit Tech Campus.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 22 oktober 2024 - 16:29