Er is een omslag in denken en handelen nodig en die begint bij de erkenning van het belang van voedselzekerheid in een onzekere wereld, en bij het inzicht dat Nederlandse boeren tot de meest efficiënte ter wereld behoren. Dat is iets om trots en zuinig op de zijn. Koning Willem-Alexander sprak vandaag in de Troonrede zijn waardering uit voor de agrarische sector. ‘Juist de combinatie van landbouw en natuur maakt het Nederlandse landschap sinds jaar en dag zo mooi.’ De koning gaf aan dat het kabinet wil af wil van het gepolariseerde beeld dat voedselproductie en biodiversiteit in alles tegenover elkaar staan. Over de volle breedte is een realistisch en uitvoerbaar beleid nodig dat boeren en vissers langjarig duidelijkheid geeft en ruimte biedt voor agrarisch ondernemerschap.

Het zijn hoopgevende woorden van de koning en de NFO hoopt dan ook dat het kabinet met een positief en uitvoerbaar beleid komt voor de sector. Ook ondernemerschap en personeelsvoorziening zijn belangrijke onderwerpen waarop de NFO veel van het nieuwe kabinet verwacht.
De NFO zal de kabinetsplannen de komende dagen nader beoordelen en bekijken hoe deze er exact uit gaan zien voor de sector.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 17 september 2024 - 16:34