Dinsdag 3 december is het zover: de Kennisdag 2024. Tijdens deze dag zoomen we in op de toekomst van de fruitteelt. Het centrale thema is namelijk ‘Mijn fruitbedrijf in 2030’. Hierbij besteden we aandacht aan de uitdagingen van morgen en gaan we in op vragen die relevant zijn voor jou als teler. De aanmelding voor de Kennisdag is inmiddels geopend, dus schrijf je nu in!

De Kennisdag 2024: wat kun je verwachten?

  • Inspirerende opening door de NFO en dagvoorzitter Richelle Huids, die je meenemen in het belang van bewustwording en verandering in de fruitteelt.
  • Topsprekers uit de fruitteelt en periferie delen hun expertise en visie.
    Peter van der Avoird (Avoird Trayplant en winnaar van de WKO Duurzaamheid Award in 2024) en Björn Kuipers (succesvol JUMBO-
    ondernemer en voormalig topvoetbalscheidsrechter) dagen je uit om op nieuwe manieren naar ondernemerschap te kijken. Daarnaast gaat Geert Pinxterhuis van BO Akkerbouw in op het thema ‘Weerbaarheid, van theorie naar praktische maatregelen.’ “De akkerbouw en de fruitteelt kunnen van elkaar leren”, zo is zijn visie. Laurens Tak van Agromanager vertelt hoe data de fruitteelt veranderen. “Data veranderen de manier waarop telers werken en beslissingen nemen”, geeft hij aan.
  • Praktijkgerichte pitches en innovaties. Ontdek nieuwe projecten en technologische ontwikkelingen van o.a. Delphy, WUR, en Fruitconsult.
  • Ontmoet elkaar op het netwerkplein. Ga in gesprek met de sprekers en laat je bijpraten over de online tool GroenWijzer.

Programma-highlights:

  • Weerbaarheid in de praktijk: Welke oplossingen zijn er al en hoe passen we ze toe?
  • Plantgezondheid en duurzame innovaties: Hoe kan nieuwe technologie de sector versterken?
  • Ondernemerschap in 2030: Wat vraagt de toekomst van fruittelers, en hoe spelen we hierop in?

Praktische informatie

De Kennisdag vindt plaats van 14.00 tot 21.00 uur bij Wageningen Universiteit, WUR Omnia, Hoge Steeg 2 in Wageningen

Meld je nu aan!

Je kunt je hier aanmelden voor de Kennisdag. Op deze pagina vind je ook meer informatie.