Vanaf 2 september is er voor agrarische ondernemers in de provincie Gelderland subsidie beschikbaar voor verduurzaming. Op investeringen in machines en installaties die bijdragen aan milieu- en klimaatdoelen kunnen ondernemers tot 40% subsidie krijgen. Voor jonge ondernemers (tot 40 jaar) kan dit oplopen tot 55%.
Deze subsidie, met de naam ‘Productieve investeringen Groen-blauw dierenwelzijn’ is onderdeel van het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Boeren of samenwerkingsverbanden van boeren kunnen deze subsidie aanvragen.
De hoogte van de subsidie bedraagt ten minste €20.000 en maximaal €124.999 euro. Het totale subsidiebedrag is bijna €3 miljoen. U vraagt subsidie aan op basis van een voorgeschreven investeringslijst. Aanvragen kan van 2 september 2024 tot en met 28 november 2024.

Informatiebijeenkomsten over subsidieregeling
Geïnteresseerd in de subsidieregeling? Kom naar één van de informatieavonden over de regeling op:

  • 20 augustus in Harfsen;
  • 22 augustus in Opheusden;
  • 29 augustus in Ulft.

Tijdens de bijeenkomst wordt verteld wat de regeling inhoudt. Na afloop weet u voor welke investeringen u subsidie aan kunt vragen. En hoe de aanvraag in zijn werk gaat. Ook is er ruimte om vragen te stellen.

Meer informatie en aanmelden.

Subsidie aanvragen
Aanvragen voor deze en andere provinciale GLB-subsidies 2023-2027 lopen via uitvoeringsorganisatie Stimulus. Op deze website vindt u de voorwaarden en kunt u vanaf 2 september 2024 de subsidie aanvragen.

Zie ook de website van de Provincie Gelderland.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 15 augustus 2024 - 16:19