Eigenaren van een agrarisch perceel met een (naastgelegen) watergang in het gebied van waterschap Rivierenland kunnen een stuw aanvragen. Het waterschap voert verschillende maatregelen uit om het watersysteem bestand te maken tegen droogte en wateroverlast. Met het plaatsen van agrarische stuwen in kleine watergangen kunnen telers meer water vasthouden, waardoor aangrenzende percelen minder droogtegevoelig zijn.

Er worden twee verschillende agrarische stuwen aangeboden. Beide worden aangelegd in of voor een duiker. De eerste is een perceelstuw. Deze wordt vóór de duiker aangelegd. Door middel van verschillende losse schotjes kunt u zelf de hoogte van de stuw aanpassen naar behoefte. De tweede is het duikerschot. Deze wordt in de duiker geplaatst. Dit roterende schot met halve maan-opening kan gedraaid worden om desgewenst meer of minder water door te laten.

Het waterschap organiseert de plaatsing en bekostiging van de stuw. Daarna wordt het eigendom en ook de verantwoordelijkheid voor het beheer en onderhoud aan de grondeigenaar overgedragen.

Kijk voor meer informatie op waterschaprivierenland.nl.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 22 oktober 2024 - 16:43