Foodlog en vakblad FoodPersonality vinden het belangrijk dat mensen gezond(er) eten en leven. Om dat aan te moedigen, reiken beide organisaties samen met Supermarkt.team de Gezonde Innovatie Awards uit. De awards zijn een prijs voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpartoon. Een initiatief vanuit de fruitsector dat meedingt naar een award is De Laatste Pluk. Bij dit landelijk initiatief organiseren vrijwilligers bij fruittelers de pluk van het restfruit voor de voedselbanken. De Laatste Pluk is opgezet door de Nederlandse Uitdaging, Voedselbanken Nederland, Groente & Fruitbrigade, het Univé Buurtfonds, Deloitte en Vattenfall.
Dit jaar zijn er door de vakjury 63 producten en 14 initiatieven genomineerd. De winnaars worden in drie rondes bepaald: door het publiek, de vakjury en door professionals. Het is tot en met zondag 3 november mogelijk om een stem uit te brengen via gezondeinnovatie.com. Op dinsdag 5 november reiken FoodPersonality, Supermarkt.team en Foodlog de prijzen uit op de Free From Food Expo in de RAI Amsterdam. Bezoekers van deze beurs stemmen voor de professionalsprijs.