De Fruitigste Hardfruitdagen staan weer voor de deur! Vanaf komende zaterdag, 31 augustus, tot 12 oktober openen 32 telers door heel Nederland hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen zelf de nieuwste appels en peren plukken en deelnemen aan tal van leuke en educatieve activiteiten. De opening vindt dit jaar plaats tijdens het Oogstfeest Krommerijnstreek. Hier zullen burgemeesters en wethouders van verschillende gemeenten het eerste fruit van de nieuwe oogst plukken.

De 32 deelnemende telers nodigen bezoekers uit om zelf appels en peren te plukken. Dit biedt een unieke kans om de boomgaard van dichtbij te beleven en te genieten van vers, lokaal fruit.
Bij bijna alle telers kunnen bezoekers een rondleiding volgen en ervaren hoe het is om teler te zijn. De telers vertellen over de moderne en duurzame teeltmethoden die zij toepassen om fruit van de hoogste kwaliteit te leveren.

De Fruitigste Hardfruitdagen zijn bij uitstek geschikt voor gezinnen. Er zijn diverse activiteiten voor kinderen, zoals springkussens, speurtochten, en creatieve workshops. Ook een ritje op de pluktrein mag niet ontbreken.
Na het plukken of een ritje op de pluktrein kunnen bezoekers genieten van heerlijke streekproducten. Bij veel telers zijn ambachtelijke appeltaart, vers geperste sappen en een lekker kopje koffie verkrijgbaar.

De Fruitigste Hardfruitdagen zijn een initiatief van De Fruitigste en hebben als doel de consument te laten kennismaken met de fruitsector.

Meer informatie vindt u hier.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 29 augustus 2024 - 16:55