Afgelopen zaterdag, 31 augustus, was de landelijke start van de Fruitigste Hardfruitdagen. Het startsein werd gegeven tijdens het Oogstfeest Krommerijnstreek in Cothen. Burgemeesters en wethouders uit de omgeving van Cothen verrichtten de officiële opening door symbolisch het eerste mandje fruit te plukken in de boomgaard van Jos en Miriam van Rijn. In totaal trok het evenement zo’n 5.000 bezoekers, die genoten van dans, muziek en heerlijk eten. Gelijktijdig openden ook elf andere telers verspreid over Nederland hun boomgaarden voor publiek.
De Fruitigste Hardfruitdagen zijn nog elk weekend tot en met 12 oktober. In totaal doen 31 telers door heel Nederland mee, door één of meer dagen bezoekers te ontvangen op hun bedrijf.
Kijk voor een overzicht op defruitigste.nl.

Hier een eerste impressie van de Hardfruitdagen van het eerste weekend.

Facebook Oogstfeest Krommerijnstreek


Thom en Sophie Horstink uit Rha informeerden hun bezoekers vooraf met een instructievideo hoe je het beste appels en peren kan plukken.

Op Facebook Fruitbedrijf Horstink plaatsten ze een uitgebreid fotoverslag.


Fruitkwekerij De Stokhorst kijkt positief terug op het eerste weekend van de Fruitigste Hardfruitdagen. Lekker weer en een goede sfeer waren de ingrediënten voor een geslaagd weekend. Zie ook Facebook De Stokhorst.

Op boerderij De Buytenhof in Rhoon konden allerlei gewassen worden geoogst, naast fruit ook pompoenen en aardappelen. Een unicum was de boerenbioscoop met een korte film over de geschiedenis van boeren in de polder.
Bekijk hier de foto’s op Facebook De Buytenhof en video van De Buytenhof.

Bij Landwinkel De Woerdt konden niet alleen appels en peren worden geplukt, ook was illusionist Jos Schinks aanwezig en was er een demonstratie van ambachten. Instagram Landwinkel De Woerdt.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 3 september 2024 - 16:59