Het is deze week ‘De Week van ons Eten’. De Nationale Groente- en Fruitdag, op donderdag 10 oktober, valt daar middenin. Hét moment om te laten zien hoe trots we zijn op ons vak! Laten we van deze dag een feestje maken door de ‘kracht’ van ons Nederlandse fruit te delen met zoveel mogelijk mensen.

Doe mee en deel jouw actie op social media met de hashtags #fruitteelt en #weekvanonseten!

Hoe klein of groot de actie ook is, alles helpt om bewustzijn te creëren en aandacht te vragen voor de belangrijke rol van fruit in een gezond eetpatroon.

Ook het laatste weekend van de hardfruitdagen valt in deze week, enkele telers stellen dan wederom hun bedrijf en boomgaard open voor het publiek.

Ideeën voor activiteiten:

  1. Deel een kistje fruit
    Breng een kistje appels, peren of ander fruit naar bijvoorbeeld een school, bejaardenhuis, zorginstelling of buurthuis. Zo deel je niet alleen jouw producten, maar breng je ook een glimlach op het gezicht van velen!
  2. Fotowedstrijd met fruit
    Zet een leuke fotowedstrijd op social media met de oproep en voorbeelden, waarbij mensen foto’s delen met jouw fruit op bijzondere plekken. Dit levert extra zichtbaarheid op en creëert betrokkenheid.
Dit bericht is geplaatst op dinsdag 8 oktober 2024 - 16:41