Afgelopen zaterdag, 31 augustus, was het weer Bourgondisch Fruitfietsen in het Land van Maas en Waal. De duizend deelnemers kregen het gebied op zijn mooist te zien, met boomgaarden vol oogstrijp fruit en diverse tussenstops waarop gratis eten en drinken werd aangeboden. Eén van de stops was bij Fruitbedrijf Theunissen & Peters in Horssen. Een flinke rij stond klaar voor een lekkere peer uit de boomgaard inclusief koffie en een krentenbol. Marianne Theunissen vertelt dat het eigenlijk te druk was om de mensen echt te woord te staan, mede omdat de fietsers allemaal in een vrij kort tijdsbestek langskwamen. Er waren wel mensen die vragen stelden, maar het ging meer om de totaalbeleving van het fietsen langs en door de boomgaarden in het gebied. “Zondag hadden we nog een groep wielrenners en toen werden er wel veel meer vragen gesteld, onder andere over de hagelnetten en de teelt van het fruit”, vertelt Marianne. Inmiddels staat het bedrijf alweer in de startblokken voor de Fruitigste Hardfruitdagen waaraan zij zaterdag 7 september meedoen.

Bourgondisch Fruitfietsen
Bourgondisch Fruitfietsen is een geliefd onderdeel van het Dijkensport-evenement dat jaarlijks in het Land van Maas en Waal plaatsvindt. Het is een recreatieve fietstocht met een Bourgondische inslag, waarbij de deelnemers niet alleen genieten van de prachtige omgeving van het Land van Maas en Waal, maar ook worden getrakteerd op lokale lekkernijen.
Fietsers konden kiezen uit twee afstanden: 45 km of 65 km. Beide routes startten vanuit Beneden-Leeuwen en gingen via onder andere Puiflijk, Hernen en Druten weer naar Beneden-Leeuwen. Tijdens de tocht waren er 8 à 9 gezellige rustposten ingericht, waar gratis eten en drinken werd aangeboden, terwijl livemuziek en bands zorgden voor een feestelijke sfeer.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 3 september 2024 - 17:15