In Duitsland werd in 2022 op 12.930 ha biologisch fruit geteeld, dat is 22,1 % van het totale areaal fruit in Duitsland (58.542 ha). Dat is fors hoger dan in Nederland, waar het CBS het areaal biologisch in 2022 raamde op 3,9% (zie Areaal biologisch fruit blijft gelijk’. In Duitsland komt het aandeel biologisch voor appel uit op 24,0%. Bij pruim (7,7%) en kers (6,5%) is het aandeel biologisch nog vrij laag. Bij kleinfruit valt op dat de aroniabes bijna volledig biologisch wordt geteeld. Ook het aandeel biologisch bij zwarte bes is vrij hoog (25,6%). Bij

blauwe, rode en witte bes schommelt het aandeel biologisch rond de 10%.

 

Fruitgewas Totaal areaal (ha) Biologisch areaal (ha)
Appel

Peer

Zoete kers

Pruim

Zure kers

Overige grootfruitsoorten1)

33.100

2.100

5.700

4.100

1.600

2.400

7.951

459

4772)

314

-zie2)

902

Totaal 49.200 10.102

1)  waaronder mirabellen, abrikozen, perziken, kweeperen en walnoten
2) areaal biologische zoete en zure kers
Bron: Destatis

 

Fruitgewas Totaal areaal (ha) Biologisch areaal (ha)
Totaal onbedekte teelt

Rode en witte bes

Zwarte bes

Framboos

Blauwe bes

Braam

Aroniabes

Overige kleinfruitsoorten

 

Totaal bedekte teelt

Framboos

Overige kleinfruitsoorten3)

8.775

1.005

1.158

482

3.400

132

1.048

1.550

 

568

450

118

2.797

93

296

28

380

5

905

554

 

32

22

10

Totaal 9.342 2.828

3) waaronder duindoorn, vlierbes en kruisbes
Bron: Destatis

Dit bericht is geplaatst op donderdag 23 februari 2023 - 16:45