In Duitsland werd in 2022 op 12.930 ha biologisch fruit geteeld, dat is 22,1 % van het totale areaal fruit in Duitsland (58.542 ha). Dat is fors hoger dan in Nederland, waar het CBS het areaal biologisch in 2022 raamde op 3,9% (zie ‘Areaal biologisch fruit blijft gelijk’. In Duitsland komt het aandeel biologisch voor appel uit op 24,0%. Bij pruim (7,7%) en kers (6,5%) is het aandeel biologisch nog vrij laag. Bij kleinfruit valt op dat de aroniabes bijna volledig biologisch wordt geteeld. Ook het aandeel biologisch bij zwarte bes is vrij hoog (25,6%). Bij
blauwe, rode en witte bes schommelt het aandeel biologisch rond de 10%.
Fruitgewas | Totaal areaal (ha) | Biologisch areaal (ha) |
Appel
Peer Zoete kers Pruim Zure kers Overige grootfruitsoorten1) |
33.100
2.100 5.700 4.100 1.600 2.400 |
7.951
459 4772) 314 -zie2) 902 |
Totaal | 49.200 | 10.102 |
1) waaronder mirabellen, abrikozen, perziken, kweeperen en walnoten
2) areaal biologische zoete en zure kers
Bron: Destatis
Fruitgewas | Totaal areaal (ha) | Biologisch areaal (ha) |
Totaal onbedekte teelt
Rode en witte bes Zwarte bes Framboos Blauwe bes Braam Aroniabes Overige kleinfruitsoorten
Totaal bedekte teelt Framboos Overige kleinfruitsoorten3) |
8.775
1.005 1.158 482 3.400 132 1.048 1.550
568 450 118 |
2.797
93 296 28 380 5 905 554
32 22 10 |
Totaal | 9.342 | 2.828 |
3) waaronder duindoorn, vlierbes en kruisbes
Bron: Destatis