De ontheffing die Gedeputeerde Staten van Limburg hebben verleend aan de Stichting Faunabeheereenheid Limburg voor de inzet van vangkooien voor het vangen en doden van zwarte kraaien blijft overeind. De rechtbank Limburg verklaarde een beroep van de stichtingen Fauna4Life en Animal Rights tegen de ontheffing onlangs ongegrond. Volgens de rechter is de ontheffing niet in strijd met de Wet natuurbescherming.

De rechtbank stelt dat de voorschriften die het provinciebestuur aan de ontheffing heeft verbonden niet in strijd zijn met de wet. Er bestaat geen andere bevredigende oplossing en de bestrijding van de kraaien is nodig ter bescherming van flora en fauna. Daarnaast leidt deze niet tot verslechtering van de staat van instandhouding van zwarte kraaien. Daarom verklaart de rechtbank de beroepen van de stichtingen ongegrond.

Eric Huids, voorzitter van de NFO-kring Limburg en binnen het hoofdbestuur verantwoordelijk voor het thema Fauna, is blij met de uitspraak. “Als NFO willen we niet meer tijd steken dan strikt noodzakelijk in reacties op dergelijke ongefundeerde opmerkingen.”

Lees hier de complete uitspraak van de rechtbank Limburg.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 8 oktober 2024 - 16:33