Als fruitteeltliefhebber is het altijd leuk om op reis te kijken hoe elders fruit wordt geteeld of vermarkt. Freelance redacteur Ank van Lier bezocht in Boston, in de Verenigde Staten, de Boston Public Market en ontdekte daar de specialiteiten van de Red Apple Farm. Op de overdekte markt presenteren allerlei bedrijven hun lokale lekkernijen. Naast appels en blauwe bessen teelt de familie Rose van de Red Apple Farm pompoenen, zonnebloemen en aardappels.

Het meest in het oog springend in de stand van de Red Apple Farm was de Cider Apple Donut-machine, waarin de donuts ter plekke automatisch worden bereid. Cider apple donuts zijn een specialiteit in het noordoost van de Verenigde Staten. Jaarlijks worden de beste donuts bekroond met een award.

Andere opvallende appelproducten in de stand van de Red apple Farm waren de Apple Butter BBQ-sauce en de Apple Crisp Mix (waarmee een soort ‘crispy’ appelgebak kan worden gemaakt).

Naast speciale producten organiseert het bedrijf allerlei activiteiten, zoals zelfplukdagen, een jaarlijks festival en het uitbaten van een restaurant op hun boerderij met allerlei gerechten waarin appel is verwerkt. Alles om de consument een zo optimale beleving mee te geven.

Video van de Apple Cider Donut-machine

 

 

Dit bericht is geplaatst op donderdag 12 september 2024 - 16:07