Agroberries heeft de overname aangekondigd van de Berryworld Group, waarvan de Nederlandse vestiging in Made is. Agroberries is een wereldwijde teler, marketeer en distributeur van bessen en verwierf in 2023 al een minderheidsbelang in Berryworld.
Met de overname spelen de bedrijven in op de groeiende vraag naar bessen wereldwijd. ‘Naar verwachting zal de vraag naar bessen sneller toenemen dan die in de bredere versmarkt. Deze groei wordt ook gestimuleerd door de introductie van nieuwe, grotere en smaakvollere variëteiten, een trend die niet alleen consumenten maar ook bessentelers ten goede komt. Met deze innovaties zal de bessenindustrie een van de snelst groeiende segmenten in verse producten blijven’, schrijven beide bedrijven in een persbericht.
Het gecombineerde bedrijf zal jaarlijks ongeveer 150.000 ton blauwe bessen, aardbeien, frambozen en bramen vermarkten, afkomstig van zowel het eigen productieareaal van meer dan 3.000 hectare als van aangesloten telers in 30 landen. Doordat het bedrijf de hele keten van veredeling, teelt, marketing en distributie in eigen hand heeft kan het de hoogste kwaliteit, traceerbaarheid en service aan klanten garanderen. In Nederland zijn enkele telers bij Berryworld aangesloten, zie berryworld.com.

De overname kwam mede tot stand dankzij Continental Grain Company (Conti). Deze wereldwijde investeerder in voedsel en agribusiness investeerde voor het eerst in Agroberries in 2022 en heeft haar investering en betrokkenheid bij het bedrijf in verband met deze transactie vergroot.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 19 september 2024 - 16:50