Vanwege te weinig aanmeldingen is deze bijeenkomst te komen vervallen
Tijdens de bijeenkomst gaan met elkaar in gesprek over wat er gevraagd wordt door de politiek, door Europa en door de maatschappij op het gebied van duurzaamheid en hoe dit hand in hand kan gaan met een duurzaam verdienmodel.
Laat je inspireren door het kijkje in de keuken bij De Peelkroon waarbij eigenaar Rob van Enckevort je zal vertellen welke stappen hij heeft gezet om zijn bedrijf op een financieel gezonde wijze te verduurzamen. We gaan in op de risico’s en hoe deze te beperken en Rob deelt hoe hij zelf omgaat met het soms wat negatieve sentiment over de sector.
Vervolgens gaan we een hapje eten en gaan we onder begeleiding van Emile Langerak van de Ondernemerschap Academy met elkaar in gesprek aan de hand van enkele prikkelende stellingen m.b.t. verduurzaming van bekenden uit de fruitteelt sector met ieder hun eigen visie. In de avond delen we de ervaringen uit de praktijk om met én van elkaar te leren om je Fruitteeltbedrijf verder te verduurzamen met een duurzaam verdienmodel zodat het mes aan twee kanten snijdt!
Het programma
15:00 uur Welkom
15:30 uur Kijkje in de keuken bij De Peelkroon
17:00 uur Diner
18:30 uur Prikkelende stellingen
19:30 uur In gesprek met elkaar
21:00 uur Afsluiting & borrel
Laat weten of jij erbij bent
Laat z.s.m. via onderstaand formulier en uiterlijk vóór 22 mei of we ook op jouw komst kunnen rekenen en met hoeveel mensen je komt.
Na je inschrijving ontvang je een voorbereidende mail samen met het adres van de locatie.
Klik hier voor de volledige uitnodiging
Deze bijeenkomst is onderdeel van het praktijkprogramma ‘Weerbaarheid in de praktijk’. Binnen het programma zetten telers samen met teeltdeskundigen in diverse plantaardige sectoren stappen om minder en efficiënter gewasbeschermingsmiddelen toe te passen. De NFO, het Platform Fruitvooruit.nl en Proeftuin Randwijk werken binnen dit programma samen met deskundigen uit de fruitsector aan nieuwe gewasbeschermingsstrategieën voor de fruitteelt en aan maatregelen die emissie van gewasbeschermingsmiddelen vanaf een perceel of erf van tot nagenoeg nul reduceren.