19 maart 2025 09:30 - 15:30

Landelijk – - – Eindsymposium The Next Fruit 4.0

Bedrijfsnaam:

Fruit Research Centre Randwijk

Locatie:

Lingewal 1b, 6668LA, Randwijk

NFO Kring:

Landelijk

NFO Afdeling:

-

Op woensdag 19 maart is er een eindsymposium van het project The Next Fruit 4.0. Het belooft een inspirerend event te worden vol met de nieuwste innovaties en slimme oplossingen voor de fruitsector.
Tijdens het symposium worden resultaten gedeeld, staan we stil bij de bereikte mijlpalen en bij wat er nog nodig is om de onderzoeksresultaten toepasbaar te maken voor de praktijk. Het symposium vindt plaats op het Fruit Research Centre in Randwijk.

Programma

09:30 uur: Inloop & ontvangst

10:00 uur: Opening & Welkom door Patricia Hoogervorst (namens NFO)

10:10 uur: Het belang van technologie voor de Nederlandse Fruitteelt
Siep Koning gaat namens NFO en het Platform Fruitvooruit.nl in op het belang van technologieontwikkeling voor de sector en neemt de aanwezigen mee in wat er is bereikt sinds het opstellen van de roadmap ‘de vruchten van meer technologie’ in 2016.

10:30 uur: Presentaties resultaten ronde 1 – thema Multifunctionele Robot

  • Bas Boom (OnePlanet) vertelt over de toegepaste sensortechnologie en de ontwikkelde algoritmen voor het aansturen van een robot.
  • Jochen Hemming (WUR) vertelt over wat er nog moet gebeuren om de zogenaamde end-effectors die zijn ontwikkeld voor de snoei van rode bes en het plukken van peren praktijkrijp te maken.
  • Harry Kortstee (WEcR) heeft doorgerekend wat het verdienmodel is van een multifunctionele robot en vertelt over de bevindingen.

11:15 uur: Presentaties resultaten ronde 2 – thema Data & management 

  • Pieter van Dalfsen (WUR) vertelt over de stand van zaken rond het ontwikkelen van een voorraadbakanalyse en de koppeling aan Agromanager.
  • René Bal en Flores Eversdijk (Delphy) vertellen alles over het ontwikkelde gewasgroeimodel en het prototype dashboard dat daarvoor ontwikkeld is.
  • Peter Balk (WUR) vertelt over de mogelijkheden van het non-destructief meten van kwaliteit.

12:00 uur: Netwerklunch 

13:30 uur: Presentaties resultaten ronde 3 – thema Precisiespuiten 

  • Dirk de Hoog en Peter Frans de Jong (WUR) gaan in op wat er mogelijk is met spuiten op dopniveau. Hierbij staat de spuittechnologie van Munckhof en KWH centraal.
  • Pieter van Dalfsen (WUR) gaat in op sensoren die mogelijk in de toekomst beschikbaar zijn voor ziekte- en plaagdetectie en op de bruikbaarheid van algoritmen die zijn ontwikkeld voor schadedetectie door vruchtboomkanker en appelbloesemkever.
  • Harry Kortstee (WEcR) presenteert een reeks adviezen over wat er nodig is om fruittelers te laten overstappen naar het toepassen van nieuwe technologie.

14:15 uur – 15.30 uur: Plenaire afsluiting & Netwerkborrel
Tijdens de afsluiting wordt besproken wat het vervolg is op dit project en worden resultaten overhandigd aan de NFO.
Daarna sluiten we af met een netwerkborrel.

Wil jij erbij zijn?  Klik hier om je aan te melden.