Vorige week vond de internationale groente- en fruitbeurs Fruit Attraction plaats in Madrid. De beurs was groter dan ooit: er waren ruim 2200 exposanten uit 59 landen en het event trok 117.370 bezoekers uit 145 landen. Dit laatste is 13 procent meer dan vorig jaar. Ook de Nederlandse fruitsector was goed vertegenwoordig. Onder de vele standhouders waren onder andere FruitMasters, Staay Food Group, Fresh Forward, Bloedbessen en Veiling Zaltbommel.

“Als Veiling Zaltbommel komen we graag op de Fruit Attraction-beurs”, zegt directeur Gerard van den Anker. “De wereldwijde markt van groenten en fruit komt daar immers een paar dagen samen. Het is dus een superefficiënt event om in korte tijd veel bestaande en nieuwe relaties te ontmoeten.”

De beurs is volgens Van den Anker ook een belangrijke plek om je producten te positioneren in de internationale versmarkt. “Veiling Zaltbommel maakt een forse groei door, bij afnemers uit heel Europa. Kwaliteit wordt daar gewaardeerd en het is ook een must dat de opbrengstprijs voor onze telers stijgt.”

Daarnaast ‘spotte’ Veiling Zaltbommel op de beurs nieuwe rassen en soorten in diverse productgroepen. “We hebben diverse afspraken kunnen maken om deze beschikbaar te krijgen voor onze telers. We vinden het belangrijk dat zij producten kunnen blijven produceren die onderscheidend zijn in de markt en waar een gezonde marktvraag naar is. Blijven produceren voor de laagste prijzen in het winkelschap past niet meer bij de fors stijgende kosten van onze telers.”

Volgens Van den Anker is de belangstelling voor Nederlandse groenten en fruit groot; dat merkte hij ook tijdens de beurs.. “Daar gaan onze telers de vruchten van plukken. Al met al kijken wij als Veiling Zaltbommel terug op een zeer intensieve en productieve Fruit Attraction-beurs. Bij volgende editie zijn we weer graag van de partij.”

De volgende Fruit Attraction-beurs vindt plaats van 30 september tot 2 oktober 2025.

Het team van Veiling Zaltbommel. 

Foto’s: Gerard van den Anker

Dit bericht is geplaatst op donderdag 17 oktober 2024 - 16:38