Het is vandaag – donderdag 10 oktober – De Nationale Groente- en Fruitdag. Deze speciale dag maakt onderdeel uit van ‘De Week van ons Eten’. Er waren vandaag tal van acties, waarbij fruit in de kijker werd geplaatst. Zowel van telers, winkeliers als andere partijen. Ook de NFO deed mee. We lichten enkele mooie acties en initiatieven uit.

  • NFO-medewerkers deelden vandaag op diverse plekken fruit uit; onder meer bij het KCB, GroentenFruit Huis, Bayer, Frugi Vast en Glastuinbouw Nederland
  • Albert Heijn lanceerde, in het kader van De Nationale Groente- en Fruitdag, een limited edition van de ‘Fluitschaal’. Dit is – zoals de naam al aangeeft – een fruitschaal die thuis naar je fluit wanneer je langsloopt. Dit fluitsignaal fungeert als vriendelijke reminder om fruit te eten. De supermarkt wil consumenten op deze manier stimuleren om groenten en fruit te nuttigen. Bekijk hier een video over de Fluitschaal. Op de website van Albert Heijn vind je ook meer informatie.
  • Bij de PLUS-vestiging in Kloosterzande stond vandaag – in het kader van De Nationale Groente- en Fruitdag – een winkelkarretje, waaruit kinderen gratis groenten en fruit konden pakken. “Dus kom langs met de kids en laat ze ontdekken hoe lekker groenten en fruit zijn:, zo schreef PLUS Kloosterzande op Facebook.

    Foto: Facebook-pagina PLUS Kloosterzande

  • Lansingerland Beweegt liet op haar Facebook-pagina weten – in samenwerking met JOGG Lansingerland en Lansingerland Home Horti Science – een pilot te starten waarbij twee sportverenigingen een aantal weken lang gratis fruit, groenten en water kunnen aanbieden aan hun leden. Op die manier willen zij gezonde gewoontes bij sporters in de gemeente Lansingerland stimuleren.
  • Televisiepresentatrice en ‘culinair alleskunner’ Janny van der Heijden gaf, via de Facebookpagina van ‘De Week van Ons Eten’, tips aan consumenten hoe zij makkelijk hun dagelijkse portie groenten en fruit kunnen eten. “Mensen vinden het vaak wat lastig in te schatten hoeveel 250 gram per dag – wat geldt als de norm – is. In Engeland zegt men: vijf stuks per dag. Dat houdt in dat je voldoende variatie hebt en meerdere stukken groenten en fruit kunt eten.” Klik hier voor de volledige video.
  • Bezoekers aan het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur kregen vandaag een stuk fruit van Nederlandse bodem aangeboden, om hen te wijzen op het belang van het eten van voldoende groenten en fruit.

Foto: LinkedIn-pagina Caroline Vollebregt, beleidsmedewerker minister van LVVN.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 10 oktober 2024 - 16:50