Fruittelers in Rivierenland kunnen tot en met 15 oktober aanstaande een aanvraag indienen bij FruitDelta Rivierenland voor een financiële bijdrage uit het Regionaal Stimuleringsfonds (RSF). Deze doorlopende subsidieregeling, die twee rondes per jaar kent, is gericht op het aanmoedigen van innovatie binnen de drie economische speerpunten van Rivierenland: Agribusiness, Logistiek & Vestigingsklimaat Bedrijven en Recreatie & Toerisme. Initiatiefnemers kunnen hun idee vooraf laten checken tijdens drie speciale inloopavonden

Bedrijven, startups, organisaties en ondernemende inwoners in Rivierenland kunnen een subsidieaanvraag indienen voor vernieuwende projecten of haalbaarheidsstudies. Deze moeten wel een bijdrage leveren aan het bereiken van één of meer opgaven uit het Regionaal Economisch Ambitiedocument. “Dit document is behoorlijk breed”, zegt Perry Ceelen, Programmamanager Recreatie & Toerisme bij FruitDelta Rivierenland. “Hierdoor sluiten projecten van ondernemers en organisaties al snel aan bij één of meerdere van de ambities. Denk aan technologische innovaties, initiatieven die duurzaamheid en circulariteit bevorderen, arbeidsmarktvraagstukken of nieuwe manieren van recreanten trekken naar de regio.”

Vernieuwend’ is een van de criteria bij de beoordeling van de ingediende plannen. Daarnaast hanteert het RSF regionale samenwerking en regionale uitstraling als uitgangpunten.

Aanmelden voor inloopavonden

In periode voor de sluitingsdatum worden inloopavonden georganiseerd. Initiatiefnemers kunnen dan vóór het opstellen of finetunen van hun plan in gesprek met leden van de Economic Board. Dit is de groep die de definitieve vragen inhoudelijk beoordeelt. Projectideeën kunnen vertrouwelijk worden toegelicht en de leden van de Economic Board stellen verdiepende vragen en kunnen tips geven vanuit hun vakgebied en RSF-achtergrond. De avonden zijn dus een extra check op de criteria en advies voor het schrijven van de uiteindelijke aanvraag.

Er zijn drie inloopavonden, telkens van 19.30 tot 21.30 uur:

Er wordt gewerkt met tijdsblokken van 30 minuten. Aanmelden voor een inloopavond kan door op een van bovenstaande momenten te klikken en het formulier in te vullen.

Op www.fruitdelta.nl/rsf vindt u meer informatie over het RSF en kunt u een quickscan doen om snel te ontdekken of uw idee voldoet aan de randvoorwaarden. Ook vindt u hier de aanvraagformulieren.

Over het Regionaal Stimuleringsfonds (RSF)

Voor de economische ontwikkeling binnen FruitDelta Rivierenland zijn drie speerpunten benoemd: Logistiek & Vestigingsklimaat Bedrijven, Agribusiness en Recreatie & Toerisme. Het Regionaal Stimuleringsfonds is in het leven geroepen als financieel instrument bij de uitvoering van deze economische ambities. Het RSF wordt gevoed door de acht gemeenten uit Rivierenland.

Neem contact op met de Innovatiemakelaar Gelderland

Heb je een innovatief idee voor je eigen fruitbedrijf en wil je daarover sparren, neem dan contact op met Jeannet Mulder, Innovatiemakelaar Gelderland, via jmulder@nfofruit.nl of 06-10216533.

Bron: Fruitdelta Rivierenland

Dit bericht is geplaatst op donderdag 29 augustus 2024 - 16:38