Heeft u als fruitteler medewerkers die graag een mbo-opleiding willen volgen, in een combinatie van werken en leren, zonder verplichte urennorm vanuit de overheid? Kijk dan eens of u als werkgever in aanmerking komt voor de subsidie praktijkleren derde leerweg. Deze vorm van opleiding is een derde variant, naast BOL en BBL. Deze opleidingsvariant is vaak korter en flexibeler, omdat het meer op maat wordt aangeboden en afgestemd op eerdere werk- en leerervaringen van de leerling of student.

Budget

De subsidieregeling is bedoeld als tegemoetkoming in kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling of student die een mbo-opleiding in de derde leerweg volgt. Het maximale subsidiebedrag voor het realiseren van een praktijkplaats van minimaal 40 weken is € 2700,-.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo dient de leerling of student voor de aanvraagprocedure ingeschreven te staan voor de opleiding in het Register Onderwijsdeelnemers van Dienst Uitvoering Onderwijs. Daarnaast is uw bedrijf door de SBB (samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend als leerbedrijf voor de betreffende opleiding en is de opleiding gericht op het behalen van een volledig diploma of certificaat. Kijk voor alle voorwaarden op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Aanvragen

De aanvraagperiode voor deze subsidie loopt van maandag 4 november 2024 tot vrijdag 29 november 2024. De aanvraag dient te worden gedaan via het elektronisch loket van de RVO. Kijk voor meer informatie op de website van de RVO. Bij de aanvraag voegt u de praktijkovereenkomst, de aanwezigheidsadministratie van de student bij uw bedrijf en de begeleidingsadministratie. Informatie over deze stukken vindt u hier.

Subsidie Praktijkleren

Volgt uw medewerker een BBL- of deeltijdopleiding? Lees dan in dit nieuwsbericht of u als werkgever in aanmerking kunt komen voor de subsidieregeling Praktijkleren. Deze aanvraagperiode is reeds gestart en duurt nog tot 17 september 2024.

Bron: Werkgeverslijn Land- en tuinbouw

Dit bericht is geplaatst op donderdag 25 juli 2024 - 16:41