De afgelopen twee weekends stond de Nederlandse kleinfruitsector in het zonnetje, tijdens de Fruitigste Kleinfruitdagen. 14 kleinfruittelers door het hele land openden hun deuren voor het publiek, om consumenten kennis te laten maken met de fruitsector. Van die mogelijkheid werd – dankzij de inzet van de deelnemende telers – gretig gebruikgemaakt. De Fruitigste Kleinfruitdagen zijn namelijk door meer dan 10.000 consumenten bezocht, waaronder veel gezinnen met kleine kinderen. Zij konden bij de telers zelf hun fruit plukken en deelnemen aan tal van activiteiten. Bijvoorbeeld rondleidingen, proeverijen en op sommige plekken zelfs pitspuugwedstrijden. Ook het traditionele ‘ritje op de pluktrein’ was bij veel telers wederom een succes.

De deelnemende telers waren ook dit jaar mooi verspreid over Nederland, waardoor vrijwel alle geïnteresseerden terecht konden bij een teler in de buurt. Van Limburg, Zeeland en Gelderland tot Flevoland en Friesland.

Het platform FRUITVOORUIT.NL wil de deelnemende telers danken voor hun gastvrijheid. Dankzij hun inzet hebben vele consumenten met eigen ogen kunnen zien waar hun favoriete zomerfruit vandaan komt.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 18 juli 2024 - 16:50