U heeft er ongetwijfeld al over gehoord: de open dag van Proeftuin Randwijk, die op 15 augustus aanstaande plaatsvindt. Ook de NFO zal deelnemen en er zal volop aandacht zijn voor projecten waarbij de NFO en FRUITVOORUIT.NL betrokken zijn, waaronder het praktijkprogramma ‘Weerbaarheid in de praktijk’.

Het middagprogramma van de open dag bestaat uit zes rondleidingen, met de focus op hardfruit. Hierbij wordt ingegaan op onderwerpen als vruchtzetting en verruwing op diverse perenrassen, perenschurft, het effect van overkappingen op productie, verruwing en ziekten en plagen bij appel en peer en ervaringen met toekomstgerichte appelrassen. Bij dit laatste gaat het om robuuste appelrassen met bijvoorbeeld een veldresistentie of een ingekruiste resistentie (VF-resistentie).

Emissieplein ‘Weerbaarheid in de praktijk’

Ook in de avond zijn er volop activiteiten. Zo is een speciaal emissieplein ingericht in het kader van het programma ‘Weerbaarheid in de praktijk’. Dit emissieplein, waarbij wordt ingegaan op het terugdringen van de erfemissie richting 2030, is onderdeel van de avonddemonstraties. Ook zijn er tijdens het avondprogramma diverse machinedemo’s.

Daarnaast is er ’s avonds een rondleiding voor klein- en steenfruittelers, specifiek gericht op rode bes, framboos en pruim.

Verder omvat de open dag weer een bedrijvenmarkt en is er volop gelegenheid om te netwerken.

Meer informatie over de open dag vindt u hier.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 16 juli 2024 - 16:40