Het EU SUPPORT-project – waaraan ZLTO deelneemt – richt zich op de ontwikkeling en toepassing van alternatieve gewasbeschermingsstrategieën en -producten. Uw inzichten en ervaringen zijn nodig om dit tot een succes te maken en om helder te krijgen wat er nodig is om niet-chemische alternatieven haalbaar te maken voor de appelteelt. Daarom vragen we u om mee te doen aan een speciale enquête.

De input die u geeft, zal gebruikt worden om adviseurs en beleidsmakers te informeren over IPM-implementatie in de praktijk en over de belangrijkste uitdagingen die getackeld moeten worden. Ook wordt geanalyseerd welke factoren van invloed zijn bij het nemen van beslissingen rondom gewasbeschermingsstrategieën en welke uitdagingen en kansen er liggen als het gaat om nieuwe manieren van duurzame ziekte- en plaagbestrijding.

De enquête bestaat uit twee delen. Het invullen van het eerste deel kost ongeveer 20 minuten. Daarna volgt een korte vragenlijst, waarvan het invullen 5 tot 10 minuten in beslag neemt. Hierbij wordt gevraagd naar uw voorkeuren en afwegingen als het gaat om strategieën voor duurzame gewasbescherming.

Het onderzoek analyseert de huidige en toekomstige gewasbeschermingsstrategieën in 11 Europese landen. ZLTO is één van de Nederlandse partners in dit project, dat zich richt op acht gewassen (waaronder appel).

U vindt de vragenlijst hier. Alvast bedankt voor uw deelname!

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 16 juli 2024 - 16:28