Op dinsdagavond 4 juni organiseren de partners van de proeftuin voor alle supporters een rondgang waarin verschillende onderwerpen aan de orde komen.

Er zal onder andere aandacht zijn voor de demo’s die lopen binnen het programma Weerbaarheid in de Praktijk. Deze demo’s zijn gericht op de effectiviteit van moderne spuitechniek, op plantgezondheid en op de geïntegreerde gewasbescherming van de toekomst. In de rondleidingen voor hardfruittelers zullen we stilstaan bij de gewasbeschermingsaanpak 2030 in relatie tot het nieuwe appelras Bloss (toelichting door Aryan van Toorn), tot het ras Elstar (toelichting door Stijn
van Laer) en tot het ras Conference (toelichting door Henny Balkhoven).

Daarnaast zal Pieter van Dalfsen een toelichting geven op een demo gericht op de effectiviteit van driftreducerende spuittechnieken.

In de rondleiding voor klein- en steenfruittelers zal er aandacht zijn voor de geïntegreerde gewasbeschermingsaanpak in relatie tot pruimen en kersen en rode bessen. Dit zal worden toegelicht door Evert Wakker en Johan Sonneveld.

Uiteraard zullen in alle rondgangen nieuwe rassen en andere actualiteiten niet ontbreken.
Kortom, of je nu hardfruit, kleinfruit of steenfruit teelt. Je bent van harte welkom!

Programma:
18.30 uur Inloop
19.00 uur Welkom door Dirk van Hees
19.05 uur Start rondgang
21.00 uur Borrel & napraten

Aanmelden is niet nodig. Heb je vooraf nog vragen? Stuur dan een mail naar Monica Blomhert, email: kantoor@fruitconsult.com

De bijeenkomst is onderdeel van het praktijkprogramma ‘Weerbaarheid in de praktijk’. Binnen het programma zetten telers samen met teeltdeskundigen in diverse plantaardige sectoren stappen om minder en efficiënter gewasbeschermingsmiddelen toe te passen. De NFO, het Platform Fruitvooruit.nl en Proeftuin Randwijk werken binnen dit programma samen met deskundigen uit de fruitsector aan nieuwe gewasbeschermingsstrategieën voor de fruitteelt en aan maatregelen die emissie van gewasbeschermingsmiddelen vanaf een perceel of erf van tot nagenoeg nul reduceren.