Of het nu gaat over de effecten van gewasbeschermingsmiddelen op mens en milieu, over spuitdrift vanaf agrarisch percelen of over innovaties. Elke dag komt er in de media wel iets voorbij over de agrarische sector. In de discussies die daarop volgen lopen feiten en meningen nog al eens door elkaar. Ook de fruitsector komt
daarbij regelmatig aan bod. Proeftuin Randwijk is niet blind voor deze maatschappelijke discussies en is opgericht om samen met de sector te werken aan duurzame innovaties voor een toekomst die er anders uitziet dan vandaag.

Op dinsdagmiddag 4 juni organiseert Proeftuin Randwijk daarom in samenwerking met de NFO een inspirerende bijeenkomst met als titel ‘De toekomst is anders’.
De middag is bedoeld voor jongeren die actief zijn in de fruitteelt en voor alle sponsoren van de proeftuin.

Aanmelden:
In verband met de catering verzoeken we je om je voor 27 mei aan te melden via deze link.

Programma:
14.45 uur Inloop
15.00 uur Welkom door Dirk van Hees (namens Proeftuin Randwijk)

Een nieuw duurzaam verhaal

Hidde Boersma vertelt waarom alles wat je tot nu toe denkt of weet over duurzaamheid mogelijk toch iets anders zit. Ook deelt hij zijn idee over hoe je kunt komen tot een nieuw duurzaam verhaal over de fruitsector. Een positief verhaal dat bestaande frames links laat liggen en wel bijdraagt aan oplossingen voor het verduurzamen van ons voedselsysteem.

15.45 uur Pauze
16.00 uur Workshops
Na de pauze ga je deelnemen aan drie verschillende workshops die steeds een half uur duren.
Workshop 1: Omgevingscommunicatie in een veranderende omgeving
Workshop 2: Het nieuwe verhaal voor de fruitteelt
Workshop 3: Gewasbescherming: de strategieën van de toekomst

17.30 uur Centrale afsluiting door Dirk van Hees & diner
19.00 uur Start supportersavond met een rondgang over de Proeftuin.

Heb je vooraf nog vragen? Stuur dan een mail naar Monica Blomhert, email: kantoor@fruitconsult.com.

Klik hier voor een toelichting op het programma en de workshops.

De bijeenkomst is onderdeel van het praktijkprogramma ‘Weerbaarheid in de praktijk’. Binnen het programma zetten telers samen met teeltdeskundigen in diverse plantaardige sectoren stappen om minder en efficiënter gewasbeschermingsmiddelen toe te passen. De NFO, het Platform Fruitvooruit.nl en Proeftuin Randwijk werken binnen dit programma samen met deskundigen uit de fruitsector aan nieuwe gewasbeschermingsstrategieën voor de fruitteelt en aan maatregelen die emissie van gewasbeschermingsmiddelen vanaf een perceel of erf van tot nagenoeg nul reduceren.