Na een stijgende lijn van twee jaar, daalt de Duitse fruitconsumptie in maart opvallend. Van 2017 tot en met 2019 was de Duitse fruitconsumptie in de maand maart stabiel op 334 miljoen kg. Tijdens de coronapandemie steeg die naar 371 miljoen kg in maart 2021 (351 miljoen kg in maart 2020). Afgelopen maart zakte de totale fruitconsumptie naar 327 miljoen kg. Dat meldt het Duitse AMI op basis van GfK-cijfers. Oorzaak zijn de stijgende energieprijzen en andere kosten voor Duitse huishoudens.
De daling is bij alle fruitsoorten te zien; de consumptie ligt bij appel zelfs ruim onder het niveau van 2017-2019. In maart werd slechts 90 miljoen kg appels verkocht tegen 97 miljoen kg gemiddeld over de jaren 2017-2019.
Opvallend is dat de bessenconsumptie geen last heeft van de terugval. Na de enorme stijging in 2019 naar een verkoop van 26 miljoen kg in de maand maart (16 miljoen kg in 2018), steeg deze tijdens de coronapandemie nog iets door, maar lag deze afgelopen maar weer op hetzelfde niveau als in 2019.